Skip links

Over ons

“Niet het vele is goed, maar het goede is veel”

Fariël Brank stelt zich voor: “Ik ben een moeder, wijkverpleegkundige, docent verpleegkunde, en nu sta ik aan het hoofd van uw zorg verlenende organisatie.”

“Ik heb het zelf meegemaakt, met mijn eigen moeder. Ze was ziek. We wilden het liefst dat ze thuis kon blijven wonen. Toen heb ik met mijn zus dit gesprek gehad. Ik zei: “We hebben één moeder, wat kunnen we organiseren?” Helaas had mijn zus niet de tijd en de mogelijkheid om intensieve zorg te verlenen. Dus ik vroeg haar: “Sta je me bij?” Toen zei ze: “Voor de volle 100%.” Daarna ben ik gaan onderzoeken hoe het is om iemand in de laatste levensfase thuis zorg te geven.”

Over ons FBcare

We hadden veel steun aan de mensen om ons heen: lieve, toegewijde zorgverleners, de instanties die ons hebben ondersteund, en natuurlijk mijn moeder, die het fijn vond om thuis te blijven. Vanaf dat moment kon ik als dochter bij mijn moeder op bezoek, zonder dat ik met de zorg bezig hoefde te zijn. We konden genieten van het laatste dat ze nog had om met ons te delen. Toen zei mijn zus: “Het zou zo fijn zijn als je dit voor meerdere mensen kunt doen.” Dat ben ik gaan doen.

Dit is mijn missie. Kwaliteit van zorg, op de juiste plek, op de juiste tijd, met de juiste zorgverleners. Ik hoef niet honderden klanten. Ik wil tevreden klanten! “Niet het vele is goed, maar het goede is veel.”

Ik zorg goed voor de cliënten, evenals voor de zorgmedewerkers. Ik heb een groot en hecht team om mij heen van toegewijde verzorgers. Daarom zit ik nooit verlegen om zorgmedewerkers als ik een aanvraag krijg voor palliatieve en terminale zorg.

Ik kan snel schakelen. Als ik een aanvraag krijg, en ik zie dat het haalbaar is voor onze organisatie, dan begin ik meteen om de zorg in kaart te brengen. Ik ga zelf langs bij de cliënt en inventariseer de behoeften en de leefomgeving. Daarna organiseer ik de zorgindicatie en de aanvraag bij de zorgverzekering of pgb. Binnen 24 uur zorg ik voor een gekwalificeerd team van verzorgenden. Ik rust niet voordat ik alles in orde heb.

 

Ik ben heel zorgvuldig met het matchen van cliënten en de zorgmedewerkers. 

Omdat ik zelf verpleegkundige ben, weet ik als geen ander wat mensen nodig hebben, en hoe belangrijk het is dat cliënten, mantelzorgers en zorgverleners goed bij elkaar passen. Waar ik vooral op let, is dat de cliënt zèlf de regie behoudt.

Mijn doel is om met kleine teams te werken om zo de continuïteit en kwaliteit van zorg te borgen.
De teamleden zijn allemaal verzorgenden en verpleegkundigen met de nodige ervaring binnen het vakgebied. De ZZP’ers die voor FBcare werken zijn betrokken medewerkers, met het hart op de juiste plek. FBcare is gericht op het leveren van kwalitatief hoogstaande zorg, ongeacht afkomst, cultuur en seksuele geaardheid. 

Home